Fire and ice (II)

Tretji dan sva se napotila proti Akureyri-ju. To je drugo največje mesto na Islandiji. Leži na severu Islandije in je res čudovito majhno obmorsko mestece. Na vrhu mesteca se dviga zavidanja vredna katedrala, mesto pa premore tudi zanimiv botanični vrt. V Aquireyri-ju sva prespala v kampu sredi mesta, saj prenočišča zunaj mesta ni bilo najti.

 

Tako sva imela peš vse na dlani. Zvečer sva se napotila v Husavik, kjer sva si za naslednji dan kupila karte za vožnjo z ladjico in ogled kitov.

Pred spanjem seveda še obvezno kopanje v lokalnem termalnem bazenu in pa romantična večerja sredi ničesar blizu mesta :) Je treba priznat, da sva z enim gorilnikom in dvema posodama in ponvijo postala že kar dobra kuharska mojstra. Jajca, testenine, riž, ribe, zelenjava ... Vse se je znašlo na najinem krožniku. Le malček iznajdljivosti in lakote, pa so obroki en dva tri na mizi :)

 

Pot nadaljujeva do jezera Myvatn, kjer kampirava v verjetno najlepšem kampu na Islandiji. Res je sicer, da tudi najbolj smrdi, saj sva v območju, kjer je tektonska aktivnost tik pod površjem še posebej močna. Vonj po žveplu je res nekaj obupnega.

 

Blizu jezera Myvatn je geotermalni park Namafjall. To je območje, kjer so bili leta 1984 zadnji vulkanski izbruhi lave, kjer brbotajo blatna jezerca, kjer so tla rumena in kjer so v ugaslih vulkanih nastala čudovita jezera.

Večer šestega dne, naju je odnesel proti vzhodu. Največji slap v Evropi in čudovit sončni zahod. Kaj bi si človek še lahko želel.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.